Despre fotografie

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Urma care scapa turma

urma_scapa_turma.jpg

Scara stramta si abrupta din turnul-clopotnita al Manastirii Dobrovat duce la cateva camari pustiite ca niste chilii sau refugii secrete.
Cand jucam ascunsa, in copilarie, asemenea loc ar fi fost un dar de la Dumnezeu, pentru ca aici, sus, nimeni nu pare sa mai poata a-ti da de urma. Nici prieteni, nici vorbe, nici pasul de femeie... (Pardon, am gresit varsta!) Acela dintre noi care "facea mija", dupa ce numara cu ochii inchisi pana la o suta (din zece in zece), pleca repede sa dibuiasca pititii. Pierdut erai, daca te descoperea. De reuseai, inaintea lui, sa te intorci din ascunzatoare si ajungeai fuga la punctul de pornire, scapai. Ultimul gasit mijea data viitoare. Exista insa o exceptie. Daca cel din urma, singurul ramas in joc, se putea strecura inapoi nevazut, atunci nu doar acesta izbandea, ci si noi toti, la gramada, eram salvati. Si cautatorul pacalit musai trebuia sa isi repete rolul. Desigur ca oricine tragea nadejde sa fie, macar o data, urma care scapa turma... Revenind usor, din amintire in cladire, am descoperit lumina piezisa ce trezea nu doar umbra in forma crucii a celor doua ciocanase de toaca dar si relieful unei talpi ce se afundase candva in cimentul proaspat al unei renovari. Si, fara sa vreau, gandind la oile si berbecii Mantuitorului, o povestire mai veche mi s-a coborat in fotograma.

Unui om ce se ruga sa inteleaga mersul vietii, Hristos i-a deschis ochii inspre o plaja presarata de pasi adanciti in nisip.
- Priveste cele doua randuri apropiate! Sunt urmele noastre, atunci cand mergeam impreuna prin vremi de bucurie. Acolo unde a ramas numai un singur sir, te-au mahnit rautatile din lume.
- Doamne, vad ca mi-ai fost alaturi doar la bine si tocmai la greu m-ai parasit, murmura omul...
- Nu e chiar asa, zambi cu dragoste Iisus. Pasii cei neinsotiti ai mei sunt, pentru ca, la orice necaz, Eu te port in brate...

Urma care scapa turma...

Dan Mititelu
decembrie 2006
© Fotomagazin.ro

Alte fotograme, acelasi autor

Bookmark and Share

Comentarii:

Andrei Baciu - 11 Dec 2006, ora 23:29
"Povestioara" este identica in substanta cu un poem al poetului brazilian Ademar Barros : http://rain.prohosting.com/boyarul/lada.urme_de_pasi.html

Stefana Ilie - 29 Dec 2006, ora 18:41
Urma si umbrele din fotograma, jocul secund si simbolul imaterial, pe care-l poate citi fiecare dupa propria-i credinta, memorie, ori emotie simpla dau unicitate tilcului pildei crestine; cuvintul, materia prima a unei scriei, creste si invaluieste potrivit priceperii povestasului si primirii intelesului de catre spectator. NB: ar fi mai potrivit sa-ti fie editate in conditii de tipar excelente fotogramele - imagine si text - decit comentate pur si simplu de cine se intimpla se le descopere pe net-ul realizat de fotografi pentru fotografi.

mihai marian - 16 Jan 2007, ora 15:26
O frumoasa si metafizica fotografie, pilda m-a coplesit emotional. Felicitari domnule Mititelu!

Mike Seba - 16 Apr 2012, ora 22:47
Ochi si suflet de artist! Felicitari din nou!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 14 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 16 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 17 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 17 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 19 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate