Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Imaginea Digitala - Mark Galer si Les Horvat,
Editura Ad Libri, Bucuresti, 2004La Editura "Ad Libri" a aparut recent "Imaginea digitala", traducere din limba engleza a volumului "Digital imaging: essential skills". Lucrarea este tradusa de Dan Cristian Barboi iar consultanta stiintifica este asigurata de: Andrei Pandele, Dan Dinescu, Marius Dinica si Nicoleta Grigoriu.
Prima parte a volumului se ocupa de intelegerea principiilor esentiale in utilizarea si prelucrarea digitala a imaginilor, iar partea a doua este dedicata punerii in practica a conceptelor insusite in primele lectiuni, prin utilizarea de ghiduri si teme de lucru.

Lucrarea este structurata in 11 capitole si a fost conceputa ca manual universitar pentru facultatile de profil din Australia. Autorii abordeaza intr-o maniera structurata intregul proces de captura, prelucrare si imprimare a imaginii digitale, utilizind pentru ilustrarea tehnicilor utilizate programul Adobe Photoshop (versiunile 6 si 7 Win/Mac). Fiecare capitol al lucrarii trateaza o problema specifica din lantul de prelucrare digitala a imaginilor si, plecind de la scopuri si obiective, expune datele teoretice strict necesare intelegerii temei curente, se ocupa apoi de alegerea resurselor, descrie procesul de lucru si se incheie cu exercitii recapitulative.

Primul capitol se ocupa de principiile imaginii digitale si abordeaza elementele necesare intelegerii proceselor si procedurilor tehnice utilizare in realizarea unei imagini digitale: tipuri de imagini, moduri, formate, dimensiuni si rezolutii ale fisierelor de imagine digitala.

Al doilea capitol se ocupa de camerele digitale si prezinta principiile de captare a imaginii dar sicaracteristicile generale ale camerelor foto digitale pentru amatori, semiprofesionale, profesionale si a back-urilor digitale.

Capitolul al treilea trateaza despre componente hardware implicate in procesul de prelucrare digitala si in imprimarea imaginilor, cu accente pe monitoare si calculatoare, scannere si imprimante.

In capitolul al patrulea sunt detaliate aspectele necesare intelegerii procesului de scanare si corectiile initiale aplicate imaginii digitale dupa scanare.

Capitolul cinci este dedicat managementului culorii in fotografia digitala: spatii de culoare, sisteme de culori aditive si substractive, profile de culoare, calibrarea monitorului.

Capitolul sase explica modul de implementare a unui profil de culoare in practica imaginii digitale, pentru monitor si scanner, iar capitolul al saptelea descrie modul de implementare al profilului de culoare in procesul de imprimare.

Capitolul opt prezinta cateva modalitati de retusare a imaginilor digitale: filtre antipraf si antizgarieturi, instrumente si tehnici de selectie, instrumentele dodge, burn, sponge, smudge, sharpen si blur, utilizarea straturilor si a mastilor, filtrul unsharp, pregatirea pentru tiparire si avantajele si modalitatile de editare a imaginilor pe 16 biti.

Capitolul noua descrie cele mai frecvent folosite modalitati de fotomontaj ale imaginilor digitale: selectia si inlocuirea fundalului, mixarea imaginilor, incoroporarea de text in fotomontaje, mixari selective, filtre pentru efecte spciale, etc.

Capitolul zece detaliza modalitatile esentiale de procesare ale imaginii digitale: ajustarea si optimizarea imaginilor, crearea si aplicarea de montaje, aplicarea de efecte si filtre selective, utilizarea instrumentul blur, a texturilor, etc.

Capitolul unsprezece se ocupa de pregatirea imaginilor destinate afisarii pe web, despre alcatuirea unei galerii de fotografii si transferul lor pe Internet, crearea unui logo si de realizarea de imagini animate pentru web.

Lucrarea se incheie cu un glosar al celor mai utilizati termeni tehnici.
Intentia autorilor - aceea de a realiza un curs universitar - , reiese si din gradul ridicat de concentrare al informatiei si din prezenta numeroaselor imagini incluse in paginile cartii, dar care care prezentata clar si intr-un mod simplu, accesibil tuturor fotografilor inclusiv amatorilor, pasionati de prelucrarea digitala a imaginilor.

Prin aceasta lucrare, editura Ad Libri pune la dispozitia profesionistilor din domeniul prelucarii digitale a imaginilor o carte de referinta, imprimata in conditii grafice perfecte, care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui fotograf, profesionist sau amator.

Date de contact: Editura Ad Libri
Str. Rumeoara nr 26, sect. 2
Bucuresti,
Tel/fax: 021.212.35.67 sau 021.610.37.92
www.adstock.ro
e-mail: adlibri2@adlibri.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Calin-Stefan Ragalie - 17 May 2005, ora 18:45
Puteti lua legatura cu editorul (Florin Andreescu) la adresa de mai sus sau la numarul de telefon afisat. Editura are aceasta lucrare pe stoc.

Ciprian - 06 Sep 2005, ora 08:09
In descrierea cartii arata bine, personal ma intereseaza latura practica a procesului de procesare digitala a imaginilor. Din pacate cartea nu am gasit-o prin librarii dar cautarile continua.

naomi - 23 Sep 2005, ora 14:07
Am aceasta carete am cumparat-o de la targul de carte organizat la Romexpo in 2004. Cred k o gasiti acolo la standul celor de la AD LIBRI. Pretul este de cca 400.000 lei. Din pacate cartea mi s-a parut superficiala in tratarea temelor propuse.

tripsa gh - 11 Oct 2005, ora 19:09
Sunt interesat de aceasta carte si as vrea sa stiu cat costa;daca este posibil si modalitatea de achitare si expediere la domiciliu

Calin-Stefan Ragalie - 15 Nov 2005, ora 16:59
Pentru cei care doresc sa dobandeasca aceasta lucrare: exista o metoda sigura si o a doua - meritorie. Metoda sigura: luati legatura cu editorul, la numerele de telefon afisate. Metoda meritorie: participati la concursul lunar organizat de Fotomagazin; castigatorul locului I o primeste drept premiu!

daniEL copacea - 24 Mar 2006, ora 13:46
Daca e sa ma iau dupa naomi inteleg de ce cartea asta n-are pret....

daniel lihaciu - 07 Jan 2007, ora 10:53
Interesanta carte! Cu de am descoperit-o acum doar?

Pasha Hasan - 31 Mar 2007, ora 00:32
eu am vazut-o in libraria Eminescu,Universitate,Bucuresti

Lihaciu Daniel - 12 Jun 2007, ora 03:28
Aveti carte despre tehnologia fotografiei pe ceramica, am cautat si n-am gasit. Va multumesc mult pt. intelegere.

Olaru Severica - 26 Aug 2007, ora 08:47
Pentru incepatorii care vor sa faca fotografii digitale ce carte recomandati sa fie o carte mai explicita cum se folosesc luminile , umbrele , setarile la un aparat digital , etc . Multumesc

Mihai Cristian - 04 May 2008, ora 17:47
O carte bine venita pentru cei interesati.Va rog sa ma ajutati daca aveti cunostinta despre carti cu subiecte privind imaginea digitala sau tehnologia digitala folosita in criminalistica.Multumesc.

Amar Bregner - 11 Nov 2008, ora 11:46
Pentru Mihai Cristian. Daca te intereseaza cartile "Digital Color Imaging Handbook" (800 pag), "Digital Image Processing" (800 pag), "The Image Processing Handbook" (800 pag) si "Photoshop CS3 for Forensics Professionals" (300 pag), da-mi un PM la orfeu_in_infern@yahoo.com.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate