Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Fotografia High-End - captura si prelucrare

Cuprins:
1. Sesiunea de dimineata
2. Sesiunea de dupaamiaza
3. Phase One P20 - date tehnice
4. Phase One P21 - date tehnice
5. Phase One H25 - date tehnice
6. Phase One P25 - date tehnice
7. Phase One P30 - date tehnice
8. Phase One P45 - date tehniceIn data de 3 aprilie, incepind cu ora 10:30, la Galeria de Arta a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti s-a desfasurat un simpozion sub genericul "Fotografia High-End, capturare si prelucrare". Evenimentul a fost organizat de firmele Imatech si Mac Gallery, impreuna cu Templus Advertising, Galeria Una, Best Models si Gin Photo.
Sesiunea de dimineata a fost deschisa de Mihai Musceleanu, director Imatech, care a prezentat sumarul seminarului.


mmusceleanu.jpg


In continuare, d.na Dora Popenciu a facut o prezentare generala a companiei Mac Gallery.


dpopenciu.jpg


Poul Husum, Sales Manager Phase One, a prezentat cateva dintre proprietatile esentiale ale back-urilor digitale din seria P.


phusum.jpg


Back-urile din seria P sunt destinate fotografierii in studio sau in locatie, intrucat pot descarca imaginile inregistrate fie pe cartela CF fie direct in computer, printr-o interfata FireWire.
Pentru a evita incalzirea inutila a captatorului, Phase One a implementat o tehnologie denumita "sleeping architecture", gratie careia subansamblele back-ului digital sunt alimentate la putere maxima doar in perioada in care butonul declansator este apasat. Imediat dupa indepartarea presiunii, back-ul digital reintra in modul de economisire a energiei.
Alimentarea cu energie este realizata de o baterie de acumulatori Li-Ion de 2500 mAh si care asigura o autonomie de lucru de 4 pana la 6 ore. Pentru a spori autonomia de lucru a fotografului, Phase One a realizat un incarcator ce poate alimenta simultan doua baterii. In cazul in care back-ul este cuplat prin cablu FireWire, acesta asigura si alimentarea cu energie.


mamiyarz67.jpg


Ecranul LCD TFT color are o diagonala de 2,2 inch si peste 200.000 pixeli. In jurul ecranului sunt dispuse patru taste functionale, prin apasarea carora se realizeaza urmatoarele functii:
a) Play: pentru afisarea imaginii inregistrate, a histogramei, alerta supraexpunere, afisare informatii parametrii expunere, rasfoire imagini, zoom imagine, stergere imagine;
b) Meniu: pentru modificarea parametrilor: ISO, tip fisier RAW, timp de expunere, modificarea datei si a orei, informatii generale despre camera;
c)ISO pentru modificarea sensibilitatii / navigare in modurile a - d;
d)Balansul de alb: auto, lumina de zi, lumina cu incandescenta, lumina fluorescenta, blitz / navigare in modurile a - d.
Fisierele de imagine sunt convertite implicit in formatul proprietar IIQ RAW (Inteligent Image Quality RAW) si apoi trimise catre mediul de stocare. Atributul "inteligent" se refera la faptul ca in fisierul RAW sunt stocate doar modificarile ce apar intre doi pixeli vecini si nu intreaga informatie. Conversia se face in timp real si fara pierdere de informatie. Acest mod de prelucrare asigura fisiere de doua pana la de trei ori mai mici, care sunt stocate intr-un timp mai scurt si aparatul poate fotografia continuu. Totodata, pe o cartela CF intra mai multe imagini ceea ce asigura o autonomie sporita. Spre exemplu, un back digital model P25, care are 22 MPx, poate produce un fisier TIFF de 65 MB, sau un fisier IIQ RAW Large de 25 MB. Camera dispune si de conversie IIQ RAW Small, ce poate fi selectata optional; acest tip de conversie se face cu pierderi dar compacteaza si mai mult fisierele. Un fisier TIFF de 65 MB ajunge la aproximativ 17 MB.


phaseone_p45_back.jpg


Impreuna cu fisierul de imagine sunt stocate informatii despre spatiul de culoare (ICC). Fotograful poate alege dintre spatiile de culoare si unele care simuleaza modul de reproducere al culorilor similar cu peliculele color argentice Agfa, Kodak, Fuji, etc. Ajustarea profilului de culoare poate fi facuta si ulterior, prin programul de prelucrare al fisierelorRAW, Capture One. Acesta din urma permite, printre altele, reducerea zgomotului din imagine si atenuarea efectului de moire ce se intalneste uneori in fotografia de moda.
Viteza reala de scriere pe cartele variaza de la 3 - 4 MB/sec pentru cartele standard CF si Microdrive IBM / Hitachi, si poate ajunge pana la 12 MB pe cartele rapide CF Sandisk sau Lexar.
Back-urile digitale Phase One au implementat metodologia 3S (Secure Storage System) ce consta din verificarea fiecarei celule de memorie a cartelei CF (scriere / citire), in momentul introducerii sale in slot, in scopul asigurarii stocarii in siguranta a datelor.

Pagina urmatoare ->

Calin-Stefan Ragalie
aprilie 2006
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate