Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

CHIP Foto-Video Digital aprilie 2007

Am primit la redactie numarul din aprilie al revistei CHIP Foto-Video Digital.coperta_chip_aprilie_07.jpg


In editorialul "Pana de idei", redactorul-sef, Daniel Danila-Bekesi remarca incetinirea ritmului de aparitie de inovatii in sectorul camerelor foto digitale si spera ca producatorii isi vor indrepta atentia spre crestea calitatii imaginilor.

La rubrica NEWS, sunt prezentate de la Nikon: D40x, CoolPix L10, L11 si L12, de la Canon: Ixus 70 si 75 si PowerShot TX1, de la Fuji: FinePix A900 si S5700, de la Sony: Cyber-Shot DSC T100, T20, H7 si H9. Redactia trece apoi in revista ultimele modele de imprimante foto, lansate de Sony, Kodak si HP si este anuntata lansarea suitei Adobe Photoshop CS3. Andrei Licherdopol prezinta Olympus SP-550 UZ, pe care-l considera foarte interesant deoarece este "mic, usor, bine construit iar zoomul sau stabilizat este impresionant: 18 x".

La rubrica TEST&REVIEW sunt analizate patru modele de camere foto digitale compacte cu 7 MPx si preturi de pana la 1.400 lei. Sunt testate: Canon Digital Ixus 850 IS, Casio Exilim EX-S770, Samsung NV7 si Olympus miu750. Mihaela Dogaru acorda primul loc modelului Canon Digital Ixus 850, pe care il apreciaza pentru consumul redus de curent, zgomotul de imagine foarte resud pana la ISO 400, obiectivul zoom cu focala (echivalenta) de 28 mm si prezenta unui vizor optic.

In rubrica "COVERSTORY" Mihaela Dogaru prezinta 50 sugestii pentru a obtine fotografii mai bune cu o camera foto digitala.

Rubrica "PORTOFOLIU" il prezinta pe Iosif Viehmann, AFIAP, cu o serie de fotografii realizate in pesteri din Romania.

Sectiunea "PRACTICA" debuteaza cu un articol despre fotografia de nud si ofera cititorului cateva idei referitoare la pregatirea sedintei foto, accesoriile necesare, alegerea locatiei, asezarea luminilor, etc. In continuare sunt prezentate cateva sugestii pentru fotografia de portret in mediul profesional: expuneti corect, cautati perspective noi, creati scenarii, dar evitati posturile nefavorabile sau imaginile care nu spun nimic. In articolul "Culorile in fotografie", Mihai Moiceanu arata cum sa compuneti o fotografie tinind cont de cromatica. Andrei Licherdopol prezinta "10 trucuri pentru cardurile de memorie", de la recuperarea datelor pierdute, pana la stergerea definitiva a acestora. Sunt discutate apoi doua imagini primite de la cititori, de Mihai Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu.

In final, Mihaela Dogaru explica cum functioneaza expunera automata.

CD-ul atasat revistei contine editoare foto (Adobe Photoshop Starter Edition 3.0, LightZone 2.1.2, DCPro Studio Color Server 6.5, Oriens Enhancer Gold, PhotoStudio Darkroom 1.5, PSP Photo 11), plugin-uri (Beautifier, BeachBypass, BlowUp, BWPro2, BWStiler 1.02, Camera RAW 3.5, ColorWasher, Exposure, FocalBlade 1.04, GradFilter, GraduatedFog, HotPixel, Hiperti\yle 1.02, ImageDoctor, LightMachine, Photomatrix Pro 2.4, Xenoflex2, Proxel, Lens Corector, SnapArt), utilitare foto (AbleRAWer 1.2, Autostitch, Batch 4 Web, DigitialFilm 1.68, Dup Detector, Easy Thumbnails, ExposurePlot 1.12, JPEGCrops, Free RAW Viewer, Pano2QTVR, Noise Ninja 2.11 sandalone, NoiseWare 2.501 Irfan View 3.9, Opanda PhotoFilter 1.0, Panorama Factoru 1.6, Picasa 2, PC Inspector Smart Recovery) si video (All My Movies 4.1, AML Power Video Converter pro, Pover \Director Premium, Super AVConverter 8.2 Video Converter Master).Redactia Fotomagazin
aprilie, 2007
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Daniel Neagu - 28 Apr 2007, ora 22:28
Cu regret, nu ma pot abtine sa nu fac niste mentiuni la adresa acestei reviste. Am tot cumparat de-a lungul timpului in speranta ca ultimul numar este mai bun. De fiecare data m-am inselat. De fiecare data m-am inselat mai rau ca inainte. E scumpa, articole foarte slabe, calitatea hartiei e mai mult decat banala. Ca sa sumarizez, este exorbitant de scumpa in raport cu calitatea continutului. Daca ar fi sa dau un pret corect, probabil ca as mai cumpara-o doar daca va costa 2 sau 3 RON. Pacat de faptul ca avem numai doua reviste foto in tara din care doar una tinde sa se ridice la acest statut.

Sfatos Sfatuitor - 15 May 2007, ora 21:53
Nu sunt de acord cu parerea de mai sus avand in vedere ca revista are si un CD cu diferite programe inclus, ceea ce face parte din pret. In principiu este o revista pentru pasionatii de fotografie, nu pentru profesionisti sau cei ce aspira spre aceasta categorie. Mie unuia imi place din acest punct de vedere, ar fi de facut cateva observatii dar le mai pritocesc un pic si apoi le voi publica pe site-ul lor (CHIP FOTO-VIDEO).

Radu Horatiu - 23 Jan 2009, ora 21:16
Pot spune ca unele articole sunt bune, dar calitatea hartiei lasa de dorit..... mai ales ca costa 10 ron.Eu as scoate CD-ul si as micsora pretul... o parte din programe se pot gasi free pe net, cel putin pe mine nu ma ajuta foarte mult (nu incurajez pirateria)

romeo calota - 26 Apr 2009, ora 23:11
O rusine de revista aceasta FOTO-VIDEO.In numarul din Ianuarie 2009 pag.25 avem pret Nikon D90 + kit 18-105mm VR 3.999 lei ceea ce este imposibil de gasit toata luna Februarie la toti dealerii din Romania pe tote www-urile.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   ieri, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 2 zile, la ora 10:04
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 17:41
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127311 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate