Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Secretele fotografiei digitale pentru incepatori

In ziua de azi, fotografii amatori care utilizeaza aparate digitale au o sarcina mult mai usoara decat premergatorii lor care foloseau aparate clasice cu film. Aparatele digitale sunt mult mai usor de utilizat, rezultatul este mult mai reusit decat in cazul aparatelor analogice, fotografierea se invata mult mai rapid iar tehnica este mai accesibila, mai atractiva.
Totusi, tehnica nu inseamna totul.
Aparatul digital - oricat de profesional ar fi - nu gandeste in locul nostru. De obicei majoritatea fotografilor amatori fac aceleasi greseli banale, desi marea majoritate a acestora ar putea fi evitate cu putina atentie si cu cateva cunostinte minime.
Cartea noastra va explora tocmai acest teritoriu, oferind in acelasi timp sugestii utile la cumpararea aparatului, prelucrarea ulterioara a fotografiilor si la alecerea celor mai bune subiecte de fotografiat.

 

secretele_fotografiei_01.jpg

 

Cartea este structurata in 10 capitole.

In primele doua capitole, Aparatele digitale si Obiective, sunt explicate principiile constructive ale aparatelor foto digitale si ale obiectivelor, cu accent pe clasele principale de camere: compacte, D-SLR-uri si gama Micro Four Thirds. Sunt apoi descrise principalele grupe de obiective si alegerea celui mai potrivit obiectiv pentru subiectul de fotografiat.

Urmatorul capitol prezinta cele mai utile accesorii pentru camerele foto digitale: cardurile de memorie, cititorul de card, trepiedul, filtrele, acumulatoare si incarcatoare, hard-discuri mobile.

secretele_fotografiei_05.jpg

In continuare autorii prezinta principalele setari ale unei camere foto digitale: informatiile afisate in vizor sau pe ecranul LCD, modurile de functionare ale camerei PASM, corelarea diafragmei si a timpului de expunere pentru a realiza o fotografie corecta, corectarea expunerii si a sensibilitatii ISO in functie de subiectul fotografic, realizarea corecta a balansului de alb, focalizarea, utilizarea blitzului, utilizarea creativa a profunzimii de camp, folosirea obiectivelor cu stabilizare.

 

secretele_fotografiei_02.jpg

 

In urmatorul capitol, autori prezinta noua trucuri sau soloutii cu ajutorul catora fotograful sa poata face fata celor mai frecvente situatii intalnite in practica: cum se ajusteaza planul de punere la punt cand subiectul nu este situat central, cum sa apara clar subiectul iar fundalul neclar sau, din contra, toate subiectele sa fie redate clar in in cadru, cum sa alegem momentul potrivit pentru a realiza un cadru clar, sau, din contra, imagini cu efecte de miscare, cum sa reducem intarzierea la declansarea aparatului foto, cum sa realizam fotografii clare, cu timpi lungi de expunere, cum sa realizam fotografii panoramice, utilizarea blitzului in exterior, pe soare.

 

secretele_fotografiei_03.jpg

 

Urmatoarele capitole se ocupa de compozia cadrului fotografic, despre lumina si despre teme fotografice. Autorii abordeaza teme mai usoare: fotografii la lumina puternica, fotografii de peisaj, cladiri in oras, fotografii in muzee, teme mai grele: fotografii pe lumina slaba, subiecte in miscare, fotografia oamenilor, dilema blitz sau lumina naturala, fotografia la evenimente sportive, fotografia animalelor si a vietii salbatice.

secretele_fotografiei_04.jpg

In ultima parte a lucrarii sunt oferite cateva sfaturi practice pentru corectarea celor mai frecvente greseli intalnite in fotografie si in utilizarea accesoriilor. Sunt apoi trecute in revista cateva elemente de prelucrare (postproductie) a fotografiilor, de prezentare si arhivare, si de imprimare a lor.

 

Secretele fotografiei digitale pentru incepatori

Autori: Enczi Zoltan, Richard Keating
Fotografii: Enczi Zoltan, Simon Adrien,
Richard Keating, WhitePix Co.
Korbely Attila, Szabo Endre
Redactor: Sorin Curt
Traducere in limba romana:
Fazekas Blanka si Editura Casa, Oradea, 2010
@ 2009, Rainbow - Slide Kiado, Ungaria

Format 225 x 155 mm, 160 pagini
Hartie lucioasa 160 g / m.p.

ISBN 978-606-9221440

Editura Casa
Bd. Decebal nr 2 Bl C53 ap 12, Oradea
Tel. 0359.464.363 0359.800.941
e-mail: info@edituracasa.ro
www.edituracasa.ro

 

Redactia Foto-Magazin.ro
noiembrie, 2009
© Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Comentarii:

alex valy - 28 Nov 2009, ora 22:41
cum as putea comanda aceasta carte?

Ancuta T - 29 Nov 2009, ora 00:11
Alex, cred ca prin apelarea unuia dintre numerele de telefon mentionate sau printr-un e-mail?

Emese Bokos - 30 Nov 2009, ora 10:16
Cartea se poate comanda online de pe www.edituracasa.ro

Marina - 17 Jan 2010, ora 22:56
Ce parere aveti despre aceasta carte?

silviu balan - 18 Feb 2010, ora 22:06
Cartea e buna dar strict pentru incepatori. Nu are tehnici avansate de fotografiere, dslr-uri si alegere a obiectivelor, etc. In concluzie, daca stiti ceva despre compozitie, programele PASM (mai ales manual) si ceva despre dslr-uri nu luati cartea, nu va ajuta prea mult.

George - 13 Mar 2011, ora 10:15
O am eu, am cumparat-o de la libraria Carturesti si am citit-o. Aceasta carte nu va va invata sa faceti fotografii mai reusite. Sincer, daca as fi avut rabdare sa o rsfoiesc putin inainte, nu as fi cumparat-o.

diana popescu - 22 Oct 2011, ora 15:55
george, ti-o cumpar eu daca nu-ti trebuie. e intr-o stare buna? raspunde-mi asap

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Adobe CC »
   de Dorian
   ieri, la ora 10:07
Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 5 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 7 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 10:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127314 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate