Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Panasonic LUMIX G9

Panasonic prezinta cea mai noua camera pentru fotografierea in exterior si a animalelor salbatice LUMIX G9 - cu o calitate uimitoare a imaginii si un mod High Resolution de 80 megapixeli.


Panasonic_G9_a.JPG


Panasonic are placerea sa prezinte noua camera DSLM de top, LUMIX G9, care ofera o mobilitate uimitoare si un raspuns ultra-rapid. Avand la baza tehnologia de inalta performanta a camerei Lumix GH5, LUMIX G9 atinge cea mai inalta calitate a imaginii de pana acum, prin imbunatatirea rezolutiei, a gradatiilor si a reproducerii culorilor datorita senzorului sau digital Live MOS fara filtru anti-moire. Este adaugat, de asemenea, un nou mod High Resolution care ofera imagini cu o rezolutie uimitoare echivalenta cu 80 de megapixeli, in format JPEG /RAW. Procesorul Venus Engine genereaza imagini precise, dar naturale, prin Multipixel Luminance Generation (generare luminanta multipixel) si Intelligent Detail Processing (procesare inteligenta a detaliilor).


Stabilizatorul de imagine al LUMIX G9 este imbunatatit radical, facand posibila utilizarea unui timp de expunere mai mare, de pana la 6,5 I.E. Acest lucru este obtinut printr-o calculare mult mai precisa a vibratiilor in diverse situatii de inregistrare, utilizand informatii privind viteza unghiulara si vectorul de miscare obtinute nu doar de la girosenzor, ci si de la senzorii de imagine si de acceleratie.


Prin combinarea B.I.S. (stabilizator de imagine in corpul camerei pe 5 axe) si a O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe), 5-axis Dual I.S. (stabilizator de imagine dual pe 5 axe ) 2 din LUMIX G9, se compenseaza miscarile ample care anterior nu erau controlabile. Maximizarea, atat a O.I.S, cat si a B.I.S., este extrem de benefica si in fotografierea in situatii nefavorabile, precum noaptea sau fara trepied.


Stabilizatorul Dual I.S. pe 5 axe 2 functioneaza atat in timpul captarii imaginilor foto, cat si al celor video, inclusiv a clipurilor 4K.


Focalizarea automata de inalta precizie si mare viteza impreuna cu tehnologia DFD duc la obtinerea celei mai rapide focalizari automate din lume, de 0,04 sec, cea mai rapida din acest domeniu. Iar datorita performantei ridicate de urmarire a subiectului, LUMIX G9 nu va pierde niciodata subiectul tinta.


LUMIX G9 are, de asemenea, cea mai mare viteza de fotografie in rafala din aceasta clasa, de 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) la rezolutie completa de 20,3-megapixeli pentru a capta acele momente de neratat. Cu functia 6K/4K PHOTO, utilizatorii pot alege cel mai adecvat mod de inregistrare in rafala, in functie de situatie.


Panasonic_G9_b.JPG


LUMIX G9 are cel mai mare LVF (vizor Live View) din aceasta clasa, cu un raport de grosisment de aproximativ 1,66x/0,83x (echivalentul unei camere pe film de 35 mm). Cursivitatea este maxima chiar si in cazul inregistrarii in rafala de mare viteza. Sunt integrate, de asemenea, un mod nocturn si functia AF Point Scope.


Adoptarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF asigura o afisare fluenta la 120 fps si un timp de raspuns de mare viteza, cu decalaj minim, de sub 0,005 secunde, precum si un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o vizibilitate exceptionala.


Pentru a rezista in cele mai dificile conditii, LUMIX G9 beneficiaza de un sasiu fabricat in totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune, fiind etansat la praf, umezeala si la temperaturi de inghet de pana la -10 grade Celsius. In partea din spate a camerei se gaseste un monitor prevazut cu un LCD de 3,0-inch pivotant si raport de 3:2, cu o rezolutie de 1.040K-puncte. G9 este prevazuta cu doua sloturi pentru card de memorie SD, compatibil cu UHS-II de inalta viteza si capacitate ridicata.


LUMIX G9 integreaza conectivitate Bluetooth si Wi-Fi pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si partajare instantanee a imaginilor datorita operarii usoare. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (BLE: Bluetooth Low Energy) permite conectarea cu un smartphone sau o tableta, cu un consum minim de energie. Pentru Wi-Fi, se poate selecta o banda de 5 GHz (IEEE802.11ac) pe langa banda conventionala de 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) pentru o conexiune mult mai securizata si stabila.


1. Cea mai inalta calitate a imaginii din istoria camerelor LUMIX
Evoluand si mai mult de la tehnologia de baza a modelului LUMIX GH5, LUMIX G9 atinge cea mai ridicata calitate a imaginii din istoria camerelor DSLM LUMIX G. Senzorul Digital Live MOS de 20,3 megapixeli fara filtru anti-moire exploateaza la maximum performanta optica a obiectivului, iar procesorul Engine Venus genereaza imagini de inalta precizie, dar naturale, prin noile functii Multipixel Luminance Generation si Intelligent Detail Processing. O setare de gradatie optima, in functie de caracteristicile senzorului, ofera un domeniu dinamic ridicat pentru gradatii mai fluente. In plus, un strat antireflex pe senzor minimizeaza efectul fantoma si reflexiile parazite chiar si in cazul luminii de fundal. Controlul tridimensional optimizat al culorii nu detecteaza doar nuantele si saturatia, ci si luminozitatea si aplica un control optim, in functie de valoarea fiecarui factor. In acest fel, se obtine o reproducere bogata a culorilor, de la partile intunecate la partile luminoase ale imaginii, imbunatatindu-se in special aspectul culorii cerului si al pielii umane. Un algoritm multi-proces de inalta precizie de reducere a zgomotului, optimizat, asigura o precizie ridicata de identificare a zgomotului si pastreaza detaliile chiar si dupa procesul de reducere a acestuia, rezultand texturi naturale si detalii precise, in special in cazul inregistrarii imaginilor cu sensibilitate medie-ridicata.


Noul mod de inalta rezolutie produce o imagine cu o rezolutie echivalenta cu 80 de megapixeli (10368 x 7776) sintetizand 8 imagini consecutive prin comutarea senzorului. Camera va produce nu doar imagini JPEG, ci si imagini RAW, fara necesitatea procesarii software.


Panasonic_G9_c.JPG


2. Stabilizare avansata in corp si stabilizare duala a imaginii
Pentru a obtine o inregistrare stabila chiar si la un timp de expunere mare, stabilizatorul de imagine din corp al camerei LUMIX G9 este si mai avansat. Panasonic a adoptat un algoritm dezvoltat recent care calculeaza precis informatiile privind vibratiile prin calcularea vitezei unghiulare si vectorului de miscare primite nu doar de la girosenzor, ci si de la senzorii de imagine accelerometru. Acest lucru permite o detectare si compensare mult mai precise ale vibratiilor, fiind posibila utilizarea unor timpi de expunere mai mari, de pana la 6,5 I.E. In particular, miscarea cu o frecventa joasa caracteristica este suprimata mult mai eficient pentru a utiliza un timp de expunere mai mare. Simuland conditii de utilizare reala, acest avans poate fi resimtit in utilizarea propriu-zisa. Datorita mobilitatii ridicate obtinute prin designul usor si compact si a puternicii stabilizari a imaginii din corpul aparatului, camera LUMIX G9 face posibile unele inregistrari care anterior erau de neconceput, precum inregistrarea cu teleobiectivul de 800 mm (echivalent camera cu film de 35 mm) fara trepied.


Prin combinarea stabilizatorului de imagine pe 5 axe din corpul camerei si a stabilizarii imaginii pe 2 axe din obiectiv,stabilizatorul de imagine dual pe 5 axe v. 2 din camera LUMIX G9 compenseaza miscarile largi care anterior nu erau controlabile. Maximizarea atat a performantelor stabilizatorului de imagine din obiectiv, cat si a stabilizatorului din corpul camerei este extrem de folositoare in inregistrarile cu teleobiectivul si in situatii nefavorabile, precum noaptea sau la inregistrarea fara trepied cu un timp de expunere mai mare, de pana la 6,5.


Stabilizatorul Dual I.S. pe 5 axe v. 2 functioneaza atat in timpul inregistrarii imaginilor foto, cat si a celor video, inclusiv a videoclipurilor 4K.


Panasonic_G9_d.JPG


3. Focalizare automata de mare viteza, inalta precizie si performanta de urmarire extraordinara
Tehnologia DFD (Depth From Defocus) calculeaza distanta fata de subiect prin evaluarea a 2 imagini cu niveluri de claritate diferite, analizand practic instantaneu datele privind caracteristicile optice ale obiectivului. Combinatia Panasonic dintre Contrast AF (focalizare automata prin contrast) si tehnologia DFD a avansat si mai mult in camera Panasonic LUMIX G9 impreuna cu viteza de actionare a senzorului in timpul focalizarii automate la inregistrarea fotografiilor, atingandu-se 480 fps.


Drept urmare, LUMIX G9 obtine cea mai rapida focalizare automata din lume, de aproximativ 0,04 sec si realizeaza fotografii in rafala de mare viteza, de 60 (AFS)/20 (AFC) fps, utilizand un declansator electronic, la rezolutie completa.


Datorita performantei extrem de ridicate a procesorului Venus Engine, LUMIX G9 integreaza tehnologia Deep Learning care detecteaza corpul uman pe langa detectarea conventionala a fetei si ochilor.


Panasonic_G9_e.JPG


Pentru o focalizare mult mai precisa, la camera Panasonic LUMIX G9 zonele de focalizare au crescut de la 49 la 225, pe langa functiile conventionale Face/Eye Recognition (recunoastere fata/ochi), Tracking AF (focalizare automata pe subiectul in miscare), 1-area AF (focalizare automata pe 1 zona) si Pinpoint AF (focalizare automata pe un punct). Utilizatorii pot alege un grup de 225 de zone de focalizare si muta sau modifica dimensiunea acestuia in modul dorit, in functie de compozitie. Toate operatiile de focalizare sunt controlate usor cu joystick-ul cu design nou pe care il puteti actiona cu degetul mare fara a va lua ochii de la subiect chiar si atunci cand folositi un vizor LFV si fara a va lua degetul de pe butonul declansator. LUMIX G9 dispune de setari personalizate de AF cu care utilizatorii pot alege sensibilitatea de focalizare automata), AF Area Switching Sensitivity (sensibilitatea la comutarea zonei de focalizare automata) si Moving Object Prediction Level (predictia pozitiei subiectului in miscare). Patru modele de parametri presetati sunt, de asemenea, disponibile pentru situatii frecvente.


4. Mobilitate ridicata pentru inregistrare adaptabila la orice conditii de exterior
Camera LUMIX G9 are performante extraordinare, atingand cea mai ridicata viteza din aceasta clasa, de 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) la rezolutie completa de 20,3 megapixeli. Profitand de vizorul LVF (Live View Finder) in mod continuu, este cea mai buna camera mirrorless pentru captarea subiectilor in miscare, focalizati clar. Datorita performantei ridicate de urmarire a subiectului, LUMIX G9 nu va pierde niciodata subiectul tinta.


Pentru o inregistrare in rafala mult mai cursiva, 6K PHOTO (FOTO 6K) face posibila capturarea momentelor unice la o frecventa de cadre de 30 fps, fotograful putand extrage mai apoi cadrul dorit din fisierul rafala 6K (cu aspect 4:3 sau 3:2) pentru a-l salva ca sub forma unei fotografii de inalta rezolutie, de aproximativ 18 megapixeli. De asemenea, functia 4K PHOTO a fost imbunatatita, permitand o captura de inalta viteza, cu o frecventa de cadre de 60 fps si cu o rezolutie echivalenta de aproximativ 8 megapixeli. In modul 6K PHOTO /4K PHOTO, puteti alege din trei moduri exclusive in functie de situatie; 6K Burst / 4K Burst (rafala 6K/4K), 6K Burst Start/Stop (Rafala 6K start/stop), 4K Burst (Start/Stop) (Rafala 4K start/stop) si 6K Pre-burst/4K Pre-burst (pre-rafala 6K/4K). Utilizatorii pot alege cel mai adecvat mod de inregistrare in rafala, pe langa modul clasic de inregistrare in rafala la rezolutie completa, in functie de situatie.


Noul senzor MOS de inalta sensibilitate suprima efectul de "obturator oscilant". In plus, procesorul Venus Engine face posibila aplicarea unei optimizari post-inregistrare pentru a corecta distorsiunile din fotografii si pentru a reduce zgomotul la redarea sau decuparea imaginilor din fisierul rafala 6K/4K, prin compensarea informatiilor de semnal intre cadre consecutive. Drept urmare, calitatea unei fotografii 6K/4K realizata cu timp de expunere scurt si cu sensibilitate ridicata sau a imaginilor inregistrate cu panoramare este imbunatatita semnificativ.


5. LVF (vizor Live View) inovator, cu un raport de grosisment ridicat si performante excelente
Vizorul Live View este factorul cheie in atingerea raspunsului extrem de rapid al camerei. LUMIX G9 are cel mai mare LVF din aceasta clasa, cu un raport de grosisment extraordinar de inalt, de aproximativ 1,66x/0,83x (echivalentul unei camere pe film de 35 mm). Raportul de grosisment poate fi comutat intre 0,7x, 0,77x si 0,83x in functie de situatia de inregistrare. Afisajul OLED (LED organic), de mare viteza si inalta precizie, ofera o rezolutie inalta de 3.680K puncte si un camp vizual de 100%. Adoptarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF ofera o afisare fluenta la 120 fps si un timp de raspuns de mare viteza, cu decalaj minim, de sub 0,005 secunde, precum si un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o calitate exceptionala. Cursivitatea va fi maxima chiar si la inregistrarea in rafala de mare viteza, pentru a nu pierde subiectul din privire. Datorita punctului de perspectiva de aproximativ 21 mm, camera asigura o vizibilitate foarte buna si confort ridicat pentru utilizatorii care poarta ochelari. LUMIX G9 incorporeaza si un mod nocturn, care furnizeaza un iluminat de fundal moderat. Permite utilizatorului sa urmareasca subiectul in mod confortabil chiar si dupa vizualizarea monitorului in conditii de intuneric pentru o perioada lunga de timp. Functia AF Point Scope este, de asemenea, o noutate pentru modelul LUMIX G9. Aceasta mareste subiectele aflate la distanta pentru a le putea focaliza clar.


6. Design optim pentru operare si control intuitive
Camera LUMIX G9 include cel mai mare LCD de control de stare din aceasta clasa, permitand utilizatorilor sa verifice setarile dintr-o privire.


Panasonic_G9_f.JPG


Butonul functional (Fn) face posibila modificarea rapida a setarilor, prin alocarea celor utilizate frecvent. LUMIX G9 vine, de asemenea, cu un joystick amplasat in pozitie optima pentru a obtine un control intuitiv al zonei de focalizare, fara a va lua ochii de la vizor, impreuna cu un buton de focalizare si un buton de mod AF. Selectoarele de pe elementul de prindere si butoanele Fn sunt, de asemenea, localizate in cea mai buna pozitie pentru a fi operate intuitiv.


7. Mobilitate ridicata si un design rezistent la cele mai dificile conditii
Pentru a rezista in cele mai dificile conditii, structura principala este compusa dintr-un sasiu fabricat in totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Datorita constructiei ferme si etansarii fiecarei imbinari, a fiecarui selector si a fiecarui buton LUMIX G9 nu rezista doar la praf si umezeala, ci si la temperaturi de inghet de pana la -10 grade Celsius.


LUMIX G9 este prevazuta cu doua sloturi pentru carduri de memorie SD, compatibil cu UHS-II de inalta viteza si capacitate ridicata. Utilizatorii pot alege cu usurinta metoda de inregistrare, dintre Relay Rec (inregistrare in releu), Backup Rec (inregistrare de rezerva) sau Allocation Rec (inregistrare cu alocare). In cazul Relay Rec (inregistrare in releu), datele vor fi scrise pe cardul de memorie SD din cel de-al doilea locas, atunci cand cardul de memorie SD din primul este plin. Continutul va fi scris pe cardurile de memorie SD din ambele locasuri simultan in cazul Backup Rec (inregistrare de rezerva). In Allocation Rec (inregistrare cu alocare), datele sunt alocate automat la cardul de memorie SD din locasul desemnat in functie de tipul continutului - RAW, JPEG, 6K PHOTO / 4K PHOTO sau date video 4K. De exemplu, utilizatorii pot stoca doar fotografii pe cardul de memorie SD din locasul 1 si doar imagini video pe cel de-al doilea. In plus, ambele locasuri sunt prevazute cu indicatoare luminoase de acces, astfel incat utilizatorii vor stii care card de memorie SD este scris si care poate fi schimbat, dintr-o singura privire.


Camera LUMIX G9 permite nu doar incarcarea pentru alimentare, ci si alimentarea prin USB, ceea ce imbunatateste inregistrarea pentru perioade lungi.


8. Alte functii
Ecran pivotant de 3 inch, 1040k puncte
Datorita sistemului de control tactil de tip static, ecranul posterior pivotant, de 3,0 inci, cu o rezolutie inalta de 1.040K puncte, obtine un camp vizual de aproximativ 100%. Utilizeaza o structura de pixeli RGB (Rosu / Verde / Albastru) si alb pentru o vizibilitate si mai ridicata in cazul scenelor insorite din exterior. Se inclina in sus si in jos la aproximativ 270 de grade, ceea ce usureaza mult inregistrarea in unghi ascutit sau larg. Modul nocturn poate fi, de asemenea, aplicat la afisarea pe monitor.


Panasonic_G9_g.JPG

Scheletul metalic al camerei


Bluetooth 4.2 si Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) / 2,4GHz (IEEE802.11b/g/n)
Camera LUMIX G9 integreaza conectivitatea Wi-Fi pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si partajare instantanee a imaginilor datorita operarii usoare. Dupa conectarea camerei la un smartphone sau o tableta pe care s-a instalat software-ul de Panasonic dedicat, Image App pentru iOS/Android, utilizatorii pot inregistra, rasfoi si partaja imaginile de la distanta. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (BLE: Bluetooth de joasa energie) permite conectarea constanta cu un smartphone/tableta, cu un consum minim de energie. Acest lucru permite activarea camerei prin simpla utilizare a unui smartphone/tableta sau adaugarea automata a etichetelor GPS la fotografii. In plus, setarile camerei LUMIX G9 pot fi copiate si transmise wireless la alte camere G9, atunci cand se utilizeaza mai multe camere G9.


Pentru Wi-Fi, 5GHz (IEEE802.11ac) reprezinta o extindere eficienta a benzii conventionala de 2,4GHz (IEEE802.11b/g/n). In acest fel, este asigurata o conexiune securizata si stabila nu doar cu un smartphone/tableta ci si cu alte dispozitive din apropiere, pentru un control de la distanta optim. Viteza de transmisie a datelor foto/video a crescut, de asemenea, prin utilizarea benzii de 5 GHz.


Panasonic_G9_h.JPG

Doua sloturi pentru carduri SD


9. Accesorii optionale concepute special pentru LUMIX G9
Grip cu acumulator DMW-BGG9
Camera LUMIX G9 este compatibila cu noul grip cu acumulatorul - DMW-BGG9. Utilizand doua acumulatoare, unul in camera si celalalt in grip, DMW-BGG9 prelungeste durata de viata a acumulatorului pentru efectuarea unor inregistrari mai indelungate. De asemenea, acest sistem face ca priza sa fie mai confortabila chiar si in cazul fotografiei cu aspect portret. In plus, ofera o operare intuitiva cu ajutorul unui joystick. Proiectat special pentru camera LUMIX G9, DMW-BGG9 se potriveste perfect camerei, avand un design solid, rezistent la stropi, praf si inghet.
Adaptor ocular DMW-EC4
Datorita adaptorului ocular DMW-EC4, privirea prin vizorului LVF de inalta performanta al modelului LUMIX G9 este si mai confortabila.
Incarcator de acumulator DMW-BTC13
Incarcatorul de DMW-BTC13 permite incarcarea rapida a acumulatorului DMW-BLF19 de la o priza de curent alternativ, utilizand adaptorul de curent alternativ furnizat.
Curea pentru umar DMW-SSTG9
Cureaua pentru umar DMW-SSTG9 este ajustabila in lungime. Camera poate fi detasata sau atasata rapid pentru a fi pregatita pentru urmatoarea oportunitate de fotografiere in diverse situatii de inregistrare.


Panasonic LUMIX G9 este disponibil in urmatoarele modele:
- DC-G9 - doar corpul camerei
- DC-G9M - kit cu obiectivul H-FS12060E (12-60mm, f/3,5-5,6
- DC-G9L - kit cu obietivul Leica H-ES12060E (12-60mm, f/2,8-4,0


Despre Panasonic
Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse si solutii pentru clienti in domeniul electronicelor de consum, aplicatiilor rezidentiale, auto, a solutiilor profesionale si in industria echipamentelor. Sarbatorind in 2018 100 de ani la infiintarea sa, Panasonic este activa la nivel global compania fiind prezenta acum in peste 495 de sucursale si 91 de societati asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de 61,711 miliarde EUR in anul incheiat la 31 martie 2017. Dedicata in permanenta atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viata si o lume mai bune pentru clientii sai.
Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati: http://www.panasonic.com/ro


Anca Ionescu
Communication Specialist
Attitude PR
anca@attitudepr.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate