Prima pagina | Stiri | Despre fotografie | Dictionar foto | Flash | Foto pro | Foto tehnica | Foto tutorial | Fotolocatii | Fotomarket | Laboratoare | Resurse | Tips & Tricks

www.foto-magazin.ro
Realizat de fotografi, pentru fotografi.

FAQFAQ SearchCauta in Forum MemberlistLista Membrilor UsergroupsGrupuri de Utilizatori RegisterInregistrare
ProfileProfil Log in to check your private messagesMesaje Personale Log inLog in
Problema DSLR, dunga gri/ mov in partea de jos a imaginii

 
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Aparate foto digitale
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pake
Newcomer


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 12

Location: Bucuresti

PostPosted: Jun 07, 2011 9:43 pm    Post subject: Problema DSLR, dunga gri/ mov in partea de jos a imaginii Reply with quote

Buna,
Recent am descoperit in partea de jos a unei imagini cate o dunga gri si mov . Ati mai patit asa ceva?
Multumesc foarte frumos.


Uploaded with ImageShack.us
_________________
NIMIC NU E LA FEL...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
doar andrei
Senior
Senior


Joined: 19 Sep 2006
Posts: 1863

Location: bucuresti

PostPosted: Jun 07, 2011 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

cred ca este o eroare de scriere pe card, este poosibil sa se fi intrerupt scrierea pe card din diferite motive.Cardul este vechi?
_________________
de ce
www.andreifarcasanu.com
Back to top
View user's profile Send private message
pake
Newcomer


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 12

Location: Bucuresti

PostPosted: Jun 07, 2011 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

doar andrei wrote:
cred ca este o eroare de scriere pe card, este poosibil sa se fi intrerupt scrierea pe card din diferite motive.Cardul este vechi?


Cardul este un CF Extreme 3 de 4Gb. Problema mea este sa nu fie de la aparat, cardul se poate schimba.
_________________
NIMIC NU E LA FEL...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
George.
Level 4 Forum User
Level 4 Forum User


Joined: 07 Feb 2006
Posts: 538


PostPosted: Jun 08, 2011 12:33 am    Post subject: Reply with quote

Asta e problema tipica de jpg cu informatie lipsa. Cardul e original ? Sigur ? De pe okazii sau s.h. (sau de la cine stie ce magazin dubios) nu inseamna original. Cel mai bine incerci cu alt card si vezi ce se intampla, de la altceva nu prea are cum sa fie.
Back to top
View user's profile Send private message
csr
Site Admin
Site Admin


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 4249


PostPosted: Jun 08, 2011 3:33 am    Post subject: Reply with quote

Am mai patit si eu, dar foarte rar si pe carduri SD.
Nu e foarte clar:
- ce aparat ai folosit,
- daca ai fotografiat in rafala
- JPEG sau RAW
- daca formatezi cardul in aparat dupa salvarea fotografiilor in calculator.
Back to top
View user's profile Send private message
pake
Newcomer


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 12

Location: Bucuresti

PostPosted: Jun 08, 2011 4:46 am    Post subject: Reply with quote

George. wrote:
Asta e problema tipica de jpg cu informatie lipsa. Cardul e original ? Sigur ? De pe okazii sau s.h. (sau de la cine stie ce magazin dubios) nu inseamna original. Cel mai bine incerci cu alt card si vezi ce se intampla, de la altceva nu prea are cum sa fie.

Card original, care a fost cumparat prin 2009 la F64.
_________________
NIMIC NU E LA FEL...


Last edited by pake on Jun 08, 2011 4:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
pake
Newcomer


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 12

Location: Bucuresti

PostPosted: Jun 08, 2011 4:47 am    Post subject: Reply with quote

csr wrote:
Am mai patit si eu, dar foarte rar si pe carduri SD.
Nu e foarte clar:
- ce aparat ai folosit,
- daca ai fotografiat in rafala
- JPEG sau RAW
- daca formatezi cardul in aparat dupa salvarea fotografiilor in calculator.

- Un Sony A700
- Nu fac rafale
- JPEG
- Formatez de fiecare data cardul dupa salvare
_________________
NIMIC NU E LA FEL...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
zeus_s_father
Level 3 Forum User
Level 3 Forum User


Joined: 09 Mar 2007
Posts: 391

Location: baia mare

PostPosted: Jun 08, 2011 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Salut,

Sora mea are un Canon 350d, pe care l-am imprumutat si eu cateodata.
Pozele aratau bine pe LCD-ul aparatului, cred ca in cazul meu problema era de la transferul pozelor pe calculator.
Eu pozam si jpeg si rafale, iar imaginile le stergeam de pe camera cu delete all, daca imi aduc bine aminte.
Dar am patit odata sa imi apara si mie asemena chestii, vin cu cateva exemple, cu precizarea ca nu afecteaza fiecare cadru, doar aleatoriu.







In cazul meu problema s-a "rezolvat de la sine", afecatand pozele aleatoriu, iar eu facand doar poze, nu am fost foarte afectat, faceam cateva poze in plus si sigur aveam una buna.
Dupa un timp nu a mai aparut nici un artefact. Cred ca din cauza calculatorului sau a transferului pe calculator apareau asa in cazul meu.
Aparatul era made in Japan, adus din Canada de un amic, cardul era un CF II cred, dar sigur avea 133x, pe vremea aia era super bun.

Toate cele bune, Mihai.

PS: sper sa fie ok si pt tine... desi nu cred ca te-am lamurit cu ceva...

EDIT: pozele erau facute in "cuaternar", deci si aparatul si cardul erau noi pt vremea aia
_________________
"I'll be back !"
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Aparate foto digitale All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum