Prima pagina | Stiri | Despre fotografie | Dictionar foto | Flash | Foto pro | Foto tehnica | Foto tutorial | Fotolocatii | Fotomarket | Laboratoare | Resurse | Tips & Tricks

www.foto-magazin.ro
Realizat de fotografi, pentru fotografi.

FAQFAQ SearchCauta in Forum MemberlistLista Membrilor UsergroupsGrupuri de Utilizatori RegisterInregistrare
ProfileProfil Log in to check your private messagesMesaje Personale Log inLog in
Declansare aparat prin radio

 
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Canon
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wyo
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User


Joined: 26 Apr 2005
Posts: 220


PostPosted: May 07, 2014 12:16 pm    Post subject: Declansare aparat prin radio Reply with quote

Vreau sa declansez un aparat aflat pe trepied odata cu aparatul cu care trag de la ochi. Am un trigger radio "chior" de blituri, Phottix pt04 care am constatat ca merge sa declansez un alt aparat. Ce nu reusesc este declansarea in acelasi moment, exista un delay de vreo 0,5s, poate mai putin, dar as vrea concomitent, astfel incat sa folosesc lumina combinata a flashurilor celor doua aparate. Nu stiu de ce acest delay, ca daca e sa comand un blitz merge ok, insa cand comand un alt aparat are intarzierea de care am zis. Aparatul comandat e un canon 350d.

Daca are cineva Vreo idee?
Back to top
View user's profile Send private message
George.
Level 4 Forum User
Level 4 Forum User


Joined: 07 Feb 2006
Posts: 538


PostPosted: May 07, 2014 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Ca sa inteleg si eu, vrei sa declansezi alt aparat doar pentru a-i folosi blitz-ul ?!? E o metoda cel putin interesanta Very Happy ! Dar n-o sa-ti iasa asa, blitz-ul e facut sa declanseze instant, dar un slr va avea niste latente firesti de care nu ai cum sa scapi (trebuie sa se ridice oglinda). Daca nu ai pus pe focalizare manuala mai si asteapta confirmarea de focalizare, s-ar putea sa mai razi de acolo cateva milisecunde. Dincolo de asta, daca ai cum incearca sa folosesti un timp destul de mare cat sa prinzi latenta respectiva in expunere.
Back to top
View user's profile Send private message
wyo
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User


Joined: 26 Apr 2005
Posts: 220


PostPosted: May 07, 2014 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

Evident ca nu ma intereseaza doar bilitul, am lucrat asa, acum vreau sa fac si poze cu al doilea aparat, de pe trepied, dintr-un alt loc cu o alta perspectiva, dar as fi vrut sa am si lumina de la ambele blituri. M-am gandit si eu ca e cumva normal sa fie niste latente dar ma gandeam, speram, sa fie atat de mici incat sa nu se cunoasca. Un timp lung al aparatului meu care sa cuprinda si latenta celuilalt nu ma avantajeaza.
Uite ca acum, scriind, ca uneori vorbind sau scriind iti vin idei, sa incerc sa trag rafala cu "masterul". poate la doua expunere se suprapune cu celalalt. Am un 30d si un 70d, 30d-ul are 3 si 5cps, 70d 3 si 7 cps, poate nimeresc cu unul.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Canon All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum