Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Panasonic LUMIX GH5

Panasonic anunta lansarea camerei LUMIX GH5, cel mai nou model de top al camerelor DSLM LUMIX G, bazat pe standardul Micro Four Thirds. Noua camera furnizeaza performanta avansata pentru fotografii pasionati si cameramanii profesionisti care doresc sa captureze momente unice cu 4K 60p/50p si 6K PHOTO.


Panasonic_LUMIX_GH5_7.jpg


Depasind toate standardele actuale ale camerelor mirrorless, acest nou produs determina seria LUMIX GH sa atinga performante unice. Bazandu-se pe o serie de tehnologii inovatoare pentru calitatea imaginii precum si pe sensibilitate si performanta intr-o carcasa foarte mica, noua camera LUMIX GH5 deschide calea catre o noua etapa a culturii fotografice si cinematografice.


Calitate a imaginii nemaiintalnita in istoria camerelor LUMIX
Camera LUMIX GH5 poate realiza imagini de inalta calitate, redand fidel detalii din realitate printr-o rezolutie ridicata si o excelenta reproducere a culorilor. In comparatie cu modelul precedent, GH4, noul sau senzor digital LIVE MOS mareste numarul de pixeli cu 25%, de la 16,05 la 20,3 MegaPixeli, eliminand concomitent filtrul trece-jos.


Panasonic_LUMIX_GH5_1.jpg


Camera este prevazuta si cu un nou procesor de imagine Venus Engine, care ofera o calitate ridicata mai ales in redarea naturala a texturii. Gama mai mare de luminanta permite redarea unor imagini clare, mult mai bine definite, pe baza unui volum de date de 9 ori mai mare, pentru o reproducere precisa a detaliilor. Prin intermediul acestei procesari inteligente, datele oferite de fiecare pixel sunt analizate pentru a detecta daca pixelul se afla intr-o zona uniforma, cu detalii sau la marginea fotografiei. Apoi, se aplica procesarea optima in functie de caracteristicile fiecarui pixel. In acest fel, se obtin imagini de inalta precizie, naturale, cu detalii de mare fidelitate, culorile false fiind suprimate.


De asemenea, controlul tridimensional al culorii nu detecteaza doar nuantele si saturatia, ci si luminozitatea si aplica un control optim, in functie de valoarea fiecarui factor. Astfel, se obtine reproducerea de culori bogate, de la portiunile inchise la cele luminoase ale imaginii. Sistemul conventional de reducere a zgomotului prin procese multiple este actualizat la un nou sistem de inalta precizie. Acesta furnizeaza o acuratete de identificare a zgomotului de 4 ori mai buna decat cea a procesorului anterior si pastreaza detaliile clare dupa finalizara procesului. Drept urmare, fotografiile pot fi realizate clar chiar si la valori de o sensibilitate ridicata de pana la 25600 ISO.


Camera LUMIX GH5 include si 5-axis Dual I.S. 2 (stabilizatorul imagine dual pe 5 axe, versiunea 2), care suprima neclaritatea printr-o modalitate mult mai eficienta, atat la inregistrarea imaginilor foto, cat si a celor video, inclusiv a videoclipurilor 4K. Combinarea unui O.I.S. cu un B.I.S. (stabilizator imagine in corp; pe 5 axe), compenseaza tremuraturile camerei care de obicei erau incontrolabile. Senzorul giroscopic de inalta precizie al camerei LUMIX GH5 controleaza compensarea O.I.S. si B.I.S., analizand distanta de focalizare si conditiile de inregistrare, facand posibila utilizarea unui timp de expunere mai mare, cu pana la 5 trepte. Acest lucru nu este util doar pentru realizarea imaginilor in modul superangular sau teleobiectiv, dar si in alte situatii, precum pe timp de noapte sau la inregistrarea cu o singura mana.


Prima camera DSLM din lume care indeplineste standardele profesionale de calitate
Seria LUMIX GH a creat senzatie la nivelul industriei, atingand o performanta uimitoare la inregistrarea imaginilor video, incorporand functii avansate care raspund cerintelor standardelor de calitate profesionala.


Panasonic_LUMIX_GH5_2.jpg


Cu LUMIX GH5, viteza de citire a semnalului a fost accelerata, fiind cu pana 1,7 ori mai mare in noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizeaza cu o viteza de pana la 1,3 ori mai mare. Cele doua dispozitive permit realizarea unor imagini video 4K 60p/50p fluide, cu o definitie extrem de inalta, pentru prima data intr-o camera mirrorless. De asemenea, poate efectua inregistrari video 4:2:2 / 10 biti, care reprezinta o calitate inalta, utilizata de obicei la producerea filmelor de inalta calitate, cu o reproducere foarte fidela a culorii.


Senzorul MOS de inalta sensibilitate si Venus Engine suprima eficient distorsiunile de tip "obturator oscilant" si realizeaza citirea de inalta viteza a intregii informatii digitale. Acest lucru garanteaza o calitate a imaginii extrem de inalta pentru fiecare cadru. In plus, distanta focala pentru inregistrarea video este aceeasi ca pentru realizarea fotografiilor (fara decupare).


Utilizatorii pot alege cu usurinta unul din formatele MOV, MP4, AVCHD Progressive si AVCHD, la o varietate de frecvente de cadre, fara vreo limitare de timp de inregistrare pentru video FHD si 4K. Utilizatorii profesionisti care lucreaza in alte standarde pot seta frecventa de sistem la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz.


In timp ce "Cinelike D" si "Cinelike V", care au caracteristici similare pentru productia filmelor, camera LUMIX GH5 ofera si "Like 709" pentru compatibilitate cu HDTV. In plus, este disponibila si o actualizare de software contra-cost pentru activarea posibilitatii de inregistrare video V-LogL.


Panasonic_LUMIX_GH5_3.jpg


Pentru a raspunde cererilor utilizatorilor profesionisti, camera LUMIX GH5 este prevazuta cu un monitor Weveform si Vector Scope. De asemenea, are si o codare de timp compatibila SMPTE in metodele de calcul Rec Run sau Free Run, ceea ce usureaza sincronizarea mai multor materiale video sau surse de sunet in fluxul de lucru post-productie. Nivelurile de luminanta pot fi selectate intre 64-1023/64-940/0-1023 (10 biti). Modul de scanare sincronizata suprima licaririle si, de asemenea, sunt disponibile barele de culoare (standard SMPTE/EBU/ARIB).


Noul sistem de focalizare automata cu tehnologie avansata DFD nu rateaza niciodata vreun moment unic.
Camera LUMIX GH5 este prevazuta cu noile tehnologii DFD (adancime de defocalizare) si Contrast AF (focalizare automata prin contrast), care nu doar calculeaza distanta pana la subiect, evaluand doua imagini cu niveluri diferite de claritate, ci si analizeaza in detaliu forma, dimensiunea, chiar si miscarea subiectului. Gratie noului Venus Engine, timpul de masurare a distantei fata de subiect este de 6 ori mai rapid, iar distanta este descompusa in planuri si adancime de 2 ori mai repede.


Viteza de esantionare in timpul focalizarii automate in modul de realizare a fotografiilor a fost marita la o frecventa de cadre de 480 fps, de 2 ori mai rapida decat cea a camerei GH4. Drept urmare, camera LUMIX GH5 realizeaza o focalizare automata de viteza extrem de inalta, de aproximativ 0,05 sec si realizeaza fotografii in rafala de mare viteza, de 12 (AFS)/9 (AFC) fps, utilizand un declansator mecanic la rezolutia maxima. Analizand fiecare cadru cu precizie, ofera o detectare a cadrelor de o precizie mai inalta, de pana la 200%, minimizand erorile de detectare a miscarii, pentru o precizie de urmarire mai buna in cazul subiectilor aflati in miscare.


Pentru o focalizare mult mai precisa, numarul zonelor de focalizare a fost marit de la 49 la 225. Utilizatorii pot crea un grup de puncte de focalizare, in functie de compozitie, pe care il pot controla cu usurinta cu un nou tip de joystick, localizat in zona degetului mare. Acest lucru este posibil chiar si atunci cand se utilizeaza vizarea pe ecranul LCD, sau cand se ridica degetul de pe butonul declansator.


Panasonic_LUMIX_GH5_4.jpg


Daca autofocalizarea nu se efectueaza asa cum doreste utilizatorul atunci cand apasa butonul declansator, functia Post Focus (post-focalizare) a camerei LUMIX GH5 le permite utilizatorilor sa selecteze un anumit punct de focalizare chiar si dupa efectuarea inregistrarii; aceasta functie este utila in special in situatii precum inregistrarea macro, care necesita o focalizare extrem de precisa. In plus, camera este prevazuta cu functia Focus Stacking (combinare imagini focalizate diferit intr-o singura fotografie). Intrucat inregistrarea unei singure fotografii macro in care anumite zone sunt focalizate poate fi dificila uneori, Focus Stacking le permite utilizatorilor sa inregistreze mai multe imagini ale aceluiasi cadru cu puncte de focalizare diferite. Apoi, imaginile se pot combina intr-o singura imagine cu focalizarea dorita.


Noua functie 6K PHOTO a camerei LUMIX GH5 face posibila capturarea momentelor unice la o rata de cadre de 30 fps, extragand cadrul cu cel mai bun moment din fisierul rafala 6K (cu aspect 3:2 sau 4:3) pentru a-l salva ca echivalentul unei fotografii de inalta rezolutie, de aproximativ 18 megapixeli. De asemenea, functia 4K PHOTO a fost imbunatatita, permitand o inregistrare de inalta viteza, cu o rata de cadre de 60 fps si cu o rezolutie echivalenta de aproximativ 8 megapixeli. Pentru fotografiile 6K/4K, sunt disponibile trei moduri, dintre care se poate alege in functie de situatie; 6K/4K Burst (rafala 6K/4K), 6K/4K Burst Start/Stop (Rafala 6K/4K start-stop) si 6K/4K Pre-burst (pre-rafala 6K/4K).


Compensand informatiile de semnal dintre cadre, Venus Engine face posibila utilizarea unei noi functii, Post Recording Refinement (optimizare post-inregistrare) in fotografii pentru a corecta distorsiunile si pentru a reduce zgomotul la redarea sau decuparea imaginilor din fisierul rafala 6K/4K. Drept urmare, calitatea unei fotografii 6K/4K realizata la viteza inalta cu sensibilitate ridicata sau a imaginilor inregistrate cu panoramare este imbunatatita semnificativ.


Mobilitate ridicata intr-o carcasa rezistenta la cele mai dificile conditii
Pentru a fi suficient de rezistenta in cele mai dificile conditii, structura principala a camerei LUMIX GH5 este compusa dintr-un sasiu fabricat in totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Constructia rigida si etansarea fiecarei imbinari, a fiecarui buton nu asigura doar rezistenta camerei la praf/stropi, ci si la temperaturi foarte scazute, de pana la -10 grade Celsius.


Panasonic_LUMIX_GH5_5.jpg


Camera LUMIX GH5 este prevazuta cu doua sloturi pentru carduri de memorie SD, compatibile cu UHS-II de inalta viteza si capacitate ridicata, pentru prima data la camerele digitale LUMIX. Utilizatorii pot alege cu usurinta metoda de inregistrare, in Relay Rec (inregistrare releu), Backup Rec (inregistrare de rezerva) sau Allocation Rec (inregistrare cu alocare).


LUMIX GH5 are un vizor electronic cu un grosisment foarte bun, de aproximativ 1,52x/0,76x (echivalent 35 mm). Afisajul OLED de mare viteza si inalta precizie ofera o rezolutie de 3.680K puncte si un camp vizual de 100%. Ecranul LCD, cu sistemul de control tactil de tip static, este rabatabil, are diagonala de 3,2 inci, cu o rezolutie de 1.620K puncte si obtine un camp vizual de aproximativ 100%.


In plus, obturatorul este garantat pentru aproximativ 200.000 declansari.


Panasonic_LUMIX_GH5_6.jpg


Accesorii optionale, alte functii:
* Camera LUMIX GH5 integreaza conectivitatea Bluetooth 4.2 si Wi-FiĀ® 5GHz (IEEE 802.11ac) pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si transmiterea instantanee a imaginilor datorita operarii usoare.
* Camera LUMIX GH5 este compatibila cu noul grip cu acumulator suplimentar DMW-BGGH5. Utilizand doua acumulatoare, unul in camera si altul in grip, sistemul DMW-BGGH5 prelungeste durata de utilizare intre doua incarcari succesive, pentru efectuarea unor inregistrari de durata mai mare.
* Adaptorul pentru microfon DMW-XLR1, disponibil optional, este un adaptor pentru microfon XLR, destinat inregistrarii sunetului stereo de inalta calitate.
* Pentru economisirea energiei, camera intra automat in modul inactiv dupa ce senzorul LVF nu mai detecteaza ochiul.
* Sunt disponibile mai multe optiuni pentru declansarea obturatorului cu camera LUMIX GH5: declansarea mecanica cu timp minim de 1/8000 sec, declansarea electronica, cu timp minim de 1/2000 sec, care poate fi utilizat cu blitul, in acelasi timp suprimand socul de declansare, si declansarea electronica fara soc de declansare, cu timp minim de 1/6000 sec.
* Actualizarile de firmware vor adauga: capacitate de inregistrare video 4:2:2 de 10 biti, Full HD (programat pentru aprilie 2017), inregistrare video All-Intra 4:2:2, de 400Mbps, de 10 biti, la 4K 30p/25p/24p; inregistrare video de inalta rezolutie, Full HD, in modul Anamorphic; Hybrid Log Gamma in modul Photo Style care permite inregistrarea imaginilor video 4K HDR si tethering USB (toate programate pentru a doua jumatate a anului 2017).


Despre Panasonic
Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse si solutii pentru clienti in domeniul electronicelor de consum, aplicatiilor rezidentiale, auto, a solutiilor profesionale si in industria echipamentelor. De la infiinsarea sa in 1918, compania s-a extins la nivel global si activeaza in prezent in peste 474 de sucursale si 94 de societati asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de 56,794 miliarde EUR (7,553 trilioane JPY) in anul incheiat la 31 martie 2016. Dedicata in permanenta atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viata si o lume mai bune pentru clientii sai.
Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati aceasta pagina.

 Anca Ionescu
Communication Specialist
Attitude PR
anca@attitudepr.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate