Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Dan Heller

img_dan_heller.jpg

Un freelancer din California specializat pe fotografia de calatorie care, prin "locul" de desfasurare - peste tot in lume - profita de orice ocazie pentru a surprinde si a imortaliza oameni, locuri, peisaje, obiecte, ciudatenii etc. Fotografiile lui apar in carti de specialitate, pe bannere, in ziare, in reviste de toate genurile si in reclame.

A lucrat in domeniul computerelor si a fotografiat cu un aparat "point and shoot" excursiile la care a luat parte. Tranzitia de la hobby la meserie a facut-o dupa ce si-a dat seama ca de-a lungul atator excursii a strans o cantitate enorma de material fotografic care risca sa ramana ascunsa privitorilor si iubitorilor de natura. Lucrand la un site experimental, a postat trei galerii despre Noua Zeelanda, Niagara Falls si Peninsula Yucatan. La scurt timp a primit si prima comanda pentru un print, urmata de altele si altele, ceea ce l-a determinat sa renunte complet la alte surse de venit si sa se specializeze pe fotografie. A inceput sa lucreze pentru diverse agentii de turism care-l trimiteau peste tot in lume pentru a realiza fotografii pentru cataloage, neincetand insa sa vanda in paralel si opere din colectia proprie.

Despre stilul sau, Dan Heller spune ca nu are unul bine definit. Dimpotriva, chiar refuza sa-si creeze unul propriu. Libertatea de a explora, combinata cu metodele de a fotografia ii da puteri artistice nelimitate. Fotografiaza orice: nunti, oameni, animale, ipostaze comice, produse comerciale, orase, nuduri, natura sau stele.

Recompensa cea mai mare din aceasta meserie o constituie, contrar aparentelor, nu banii, ci feedback-ul. "Nimic nu poate fi mai rau decat sa fi ignorat" spunea Dan Heller intr-un interviu. Din feedback isi da seama un fotograf de valoarea imaginilor sale, si tot de-acolo poate invata si isi poate "acorda" proiectele viitoare.

Ceea ce uraste cu adevarat, este aroganta fotografilor fata de public si in acelasi timp, fata de alti fotografi, fie ca este vorba de arta, de tehnici sau de compozitie, de idei, de afaceri sau de meserie. Si ca sa ne demonstreze contrariul, pune pe site-ul propriu totul: idei, secrete de meserie, tutoriale, idei de afaceri in fotografie, sfaturi si nu in ultimul rand, fotografii. Foarte multe fotografii.

Website:
http://www.danheller.com

Saptamana viitoare nu ratati: o serie de imagini cu oamenii din Londra si interviu cu fotograful.

Autor:
Ciprian Truta
http://cipix.8k.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

alex florin - 10 Mar 2006, ora 20:45
Nu vad nimic artistic in pozele alea. doar maketing +advertising... Comune, nu exprima nimic artistic, iar documentr n-au nici o valoare. Am vazut vreo 20 si am remarcat doar una- cyu niste ferestre...

Antonescu Pavel - 10 Mar 2006, ora 22:34
Alex Florin daca vrei "artistic" vezi Vlad Nanca si o sa intelegi mai bine ca Dan Heler este un veritabil titan iar ala de pozeaza cainii latrand este unul scapat de la "9" ! Bafta maxima !

alex florin - 11 Mar 2006, ora 12:49
@antonescu Gresheala mea ca nu am argumentat de ce nu vad nimic artistic la Dan. Ma rog, pot reveni cu explicatii. Dar n-am intzeles de ce cainii latrind nu pot fi un subiect foto, si nici de ce cine face asta e scapat de la 9? De ce daca ma uit la Nanca il voi intelege pe Dan? Si dupa chestia asta voi pricepe de ce Dan e un "veritabil titan"? Nu pricep nimic din postul tau, Pavel. Fara suparare.

Alin Preda - 13 Mar 2006, ora 10:37
Citesc ce scrie alex florin si imi spun ca poate mai exista speranta. Credeam ca cei care nu vad nimic in poze gen 'Dan Heller' apartin unei specii demult extincte, fosilele ei aflindu-se la 100m adincime sub straturile de kitsch actual.

alex florin - 14 Mar 2006, ora 22:58
@alin preda- inca o data -imi cer scuze ca nu mi-a placut Dan. Probabil ca era obligatoriu sa-mi placa. Mi-am cerut scuze (pe bune) ca nu am explicat de ce nu imi place. M-am oferit sa vin cu argumetnele respective. Nimeni nu mi le-a cerut... Apoi am spus ca postul anterior prin care eram "pus la punct" nu are logica. Am rugat clarificari. N-am primit nimic.... Apoi sunt din nou "pus la zid"- tot fara a mi se cere argumente. Ceausescu n-a murit.... Dar eu ma-m plictisit si m-am saturat sa tot incerc sa am o conversatie normala la rubrica asta. Nu e posibil. Probabil ca singurul rost al rubricii e sa lasa o "supapa" la toti refulatzii. Cum eu nu ma numar (parerea mea...) in acea specie, si ocnsecvent parerii mele de a incerca doar de trei ori... Nu mai postez aici niciodata. Ii las pe totzi sa se bucure de parerea lor unanima si ii aplaud...

radu merisescu - 03 Apr 2006, ora 14:52
Ai dreptate Alex Florin;ai gresit cand ai crezut ca poti dialoga despre spiritualitate in fotografie pe un site de larga circulatie.Fara a fi elitist,te asigur ca trebuie sa-ti alegi interlocutori de nivelul tau cand discuti despre arta;cu ceilalti poti sa faci orice altceva:excursii,chefuri,dragoste,etc.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   ieri, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 2 zile, la ora 10:04
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 17:41
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127311 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate