Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Rachel Papo

S-a nascut in 1970 in Columbus, Ohio, dar a crescut in Israel. A inceput sa fotografieze de mica, si, de indata ce varsta i-a permis, s-a inscris la Liceul de Arte din Haifa. Intre 1991 si 1996 a invatat la Ohio State University, departamentul Fine Arts.

La varsta de 18 ani, in 1998 a ajuns in Israeli Air Force ca si fotograf autorizat unde a petrecut 2 ani. Aici a fost locul in care Rachel Papo s-a transformat dintr-o fetita in femeie, dintr-un adolescent intr-un adult, si toate astea intr-un mediu militar extrem, un mediu al barbatilor, un loc in care cel putin aparent, femeile nu au ce cauta, si mai mult intr-o armata aflata permanent in actiune din cauza conflictelor zilnice si a razboiului.

In acest rastimp i-a venit ideea de a fotografia femeile in armata, proiect care s-a si concretizat curand, avand titlul inspirat dupa numarul ei de inscriere "Serial No. 3817131". "Am ales sa-mi fotografiez colegele de armata pentru ca prin asta reuseam sa-mi vad propria experienta si viata traita in acest mediu, care de cele mai multe ori nu a insemnat nimic altceva decat dezamagire, depresie si singuratate toate impinse la extrem."

"In loc sa fac portretul tipic al unui soldat eroic, mandru si neinfricat, am ales sa redau prin imaginile mele complexitatea emotiilor prin care trece o femeie intr-un astfel de loc. Si soldatii au clipele lor de relaxare, de meditare la trecut sau viitor, de incertitudine si de lupta cu propria persoana. In spatele uniformei nu e decat o fata tanara care lupta zi de zi cu extremele existentei ca femeie si ca soldat. Aceste femei au renuntat la visele lor, la identitatea lor si la orice legatura cu lumea de afara. Timp de 2 ani nu fac altceva decat sa lupte si sa supravietiasca numeroaselor compromisuri prin care sunt nevoite sa treaca."

Dupa aceasta experienta s-a reintors in America, unde intre 2002 si 2005 a facut masterul in fotografie la School of Visual Arts in New York City.

In vara anului 2004 a inceput din nou sa fotografieze femeile din armata israeliana de aceasta data ca tema pentru teza de masterat. A continuat sa faca acest lucru si dupa aceea, largindu-si aria si cuprinzand si femei si din armata Statelor Unite. In prezent locuieste in Brooklyn si lucreaza pentru diferite firme care-i contracteaza anumite lucrari.

Si-ar dori foarte mult sa scoata o carte cu astfel de imagini, pentru a arata tuturor adevarata fata a femeii din armata Israeliana.

Website: http://www.serialno3817131.com/

img_rachel_papo.jpg

Saptamana viitoare: fotografia wildlife fara teleobiectiv si fara culori.

Autor: Ciprian Truta

http://cipix.8k.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Costin Raiu - 01 Jun 2006, ora 11:52
Impresionante imagini. Multimim!

AG - 01 Jun 2006, ora 18:15
Pt. mine sint prea multe pusti in imagini, prea multa fete dragute si prea arata a snapshoturi! Dar deh, daca fata e reprezentata de nu stiu ce galerie celebra... probabil ca stiu aia mai bine.

Florin Frigioiu - 19 Jun 2006, ora 16:08
Ca idee, femeile si in general soldatii din armata israeliana nu au voie sa paraseasca pusca nici un moment indiferent unde merg. E socant sa vezi o fata dragutza foc intr-un Mall , soldat in permisie, si apoi cand o vezi intorcandu-se sa dai cu ochii acel puscoci imens la spate. Nu ar fi avut deci sanse sa faca poze fara sa apara si pustile acelea....

marcel paveliuc - 17 Aug 2007, ora 14:25
o tanara frumoasa cu o arma in mana? ...hm ... cine a spus ca diavolul nu exista? probabil pozele astea au mare priza la americani. ... aia au creierul destul de spalat.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   ieri, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 2 zile, la ora 10:04
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 17:41
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127311 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate