Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Nick Brandt

img_nick_brandt.jpg "Putini fotografi au privit vreodata fotografia wildlife ca pe un adevarat izvor de creatie artistica. Majoritatea nu fac decat sa surprinda animalele salbatice in Miscare si in acel unic si cel mai dramatic moment posibil, in loc sa incerce sa imortalizeze ceva mult mai simplu si mai profund: faptul ca ele Exista.
Acest lucru l-am privit intotdeauna ca pe o ocazie ratata si subapreciata. Animalele salbatice fac mult mai multe decat ar incerca oricine sa surprinda cu un teleobiectiv. Simpla lor prezenta in acel loc si nevoia de altceva m-au determinat sa-mi extind principiile estetice catre alte dimensiuni. Si cred ca am reusit astfel, in felul meu, sa fac din simpla fotografie wildlife - fotografie artistica, si sa conving privitorul ca mai exista si un alt mod de exprimare, dincolo de valoarea documentara a imaginii.

Pentru asta nu folosesc nici o tehnica aparte sau speciala in vreun fel. Cand fotografiez fac un singur lucru diferit de altii: ma apropiu extrem de mult de aceste animale salbatice, de multe ori la doar cativa metri distanta. Si pentru ca vreau sa surprind cat mai mult din cer si din peisajul inconjurator, nu folosesc niciodata teleobiective. Reusesc astfel sa surprind animalele in mediul lor natural si sa redau acea atmosfera unica care este la fel de importanta ca si animalele insele.

De ce animalele din Africa, si mai mult, de ce doar cele din Africa de Est? Poate pentru ca au ceva ce lipseste altor animale sau poate ca sunt mai profunde prin insasi existenta lor in acele locuri. Sunt aparitii mitice si chiar mitologice. Sunt dovezi vii ale trecutului care se lupta sa ramana neschimbat.

Imaginile mele mi le-as caracteriza mai degraba idilice, chiar romantice. Ele sunt omagiul meu adus unei Africii incantatoare, o lume statica, dar din pacate pe cale de disparitie."

Website: Nick Brandt

Saptamana viitoare: free photography.Ciprian Truta
iunie 2006
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

roby roth - 05 Jun 2006, ora 14:55
i-am vazut prin decembrie expozitia la Berlin. E uimitor cum reuseste sa capteze 'sufletul' animalelor. Din pacate preturile printurilor erau prohibitive ;)

florin alex - 05 Jun 2006, ora 16:49
Girafele mi s-au parut artificiale. Nu stiu de ce. In schimb celealte animale par... umane. impresionant. E un stil. Multumesc, Ciprian!

Irina P. - 17 Aug 2006, ora 17:09
Minunate, misterioase... sufletul animalelor "pe tava". Frumoase, impecabile si originale.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   ieri, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 2 zile, la ora 10:04
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 17:41
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127311 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate