Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Eric Fredine

img_eric_fredine.jpg


Am putea crede ca pentru un fotograf nu poate fi nimic spectaculos in peisajele infinite cu lacuri murdare, ierburi uscate, crengi si mlastini fara culoare. Preriile au intr-adevar o oarecare frumusete austera, insa toate sunt relativ identice. Nu la fel crede si Eric Fredine, care si-a facut o adevarata pasiune din fotografiatul unor astfel de subiecte.

Prin obiectivul lui Eric, preriile capata brusc proportii aproape Biblice. Totul pare supranatural si ireal. Totul te invaluie si te cuprinde, misticul pluteste in aer. Uneori te apasa, alteori te linisteste. Mereu te surprinde, niciodata nu se repeta. Autorul evita intentionat plasarea de copaci, garduri, plante sau alte elemente de acest gen in imagine, pentru ca absenta unor astfel de repere contribuie nespus la senzatia de imensitate a spatiului si la imersiunea privitorului in peisaj.

"Imi incadrez imaginile astfel incat sa creez o senzatie cat mai puternica de abstract si de ambiguitate pentru a accentua izolarea si pustietatea locului conturata doar de niste forme, linii si culori. Incerc in acelasi timp sa fiu atent la schimbarile care se petrec mereu in fata mea. Astept pana cand cerul si pamantul devin una, seamana si chiar se contopesc. Astept momentul..."

"La Photoshop nu apelez niciodata! Mi-as incalca propria regula dupa care ma ghidez cand fotografiez - si-anume sa transmit exact ceea ce vad. Uneori sunt obsedat de anumite zone. Ma intorc si reintorc in acelasi loc de zeci de ori. Reusesc astfel sa patrund mai adanc in peisaj, sa-l inteleg mai bine, pentru ca de fiecare data este altfel, insa niciodata perfect. Alta data se intampla sa ma duc de cateva ori in aceeasi zi si sa nu trag nici un cadru, pentru ca in ultimul moment, cand imi strang aparatura sa apara acea lumina pe care am asteptat-o toata ziua! De altfel, am invatat ca cele mai bune fotografii imi reusesc atunci cand sunt surprins, atunci cand ceea ce vad e diferit de tot ce am vazut pana in acel moment. Este clipa care-mi taie rasuflarea! Este momentul in care trebuie sa declansez!"

La 41 de ani, originar din Alberta, Canada si fost inginer de calculatoare, in prezent Eric Fredine se dedica integral fotografiei, transformandu-si pasiunea in meserie, iar amintirile locurilor natale in imagini de exceptie.


Website: www.ericfredine.com

Saptamana viitoare: portret narativ
Saptamana trecuta: astro-fotografie

Ciprian Truta
15 ianuarie 2007
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Gelu Lupas - 17 Jan 2007, ora 08:41
Verticalele imi plac cel mai mult, iar seria cu drumuri e interesanta. Multumesc.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   ieri, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 2 zile, la ora 10:04
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 17:41
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127311 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate