Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Salonul Fotografului Roman editia a V-a

- 2018-04-04, Marcel Eremia

Asociatia Arta si Imagine, organizatie romaneasca non-profit, continua desfasurarea evenimentului Salonul Fotografului Roman prin lansarea celei de-a cincea editii. Este un concurs de fotografie care se va finaliza cu o expozitie fotografica, deschisa din data de 8 iunie pana în 7 iulie 2017, în Foaierul Media - aripa Intercontinental a Teatrului National "I.L.Caragiale" din Bucuresti. Sunt invitati sa se înscrie la acest eveniment nu doar lectorii si cursantii acestor scoli romanesti de fotografie ci si fotografii independenti, adica cei care nu au urmat o scoala de fotografie. Aceasta scoala de fotografie este definita într-o acceptie mai larga a termenilor, încadrandu-se în aceasta categorie orice forma de învatamant organizat, de la cursurile de scurta durata, teoretice si/sau doar practice, fie ca sunt tinute într-o sala de clasa, fie ca sunt doar în aer liber, într-o excursie facuta special în scopuri fotografice, pana la institutii de învatamant superior specializate în aceasta forma de arta.


Salonul Fotografului Roman editia a V-a


Ca noutate la acest eveniment este introducerea unei sectiuni de fotografie de teatru realizata la spectacolele Teatrului National "I.L.Caragiale" din Bucuresti, în care vor fi selectate pana la 10 fotografii. Toate tablourile din aceasta sectiune vor fi printate gratuit.


La aceasta editie sunt acceptati fotografii (romani sau straini) care au parcurs sau parcurg, pana la data înscrierii, un curs la o scoala romaneasca de fotografie sau sunt fotografi independenti. Fiecare participant se poate înscrie cu oricate fotografii avand un cost de achitat de 70 de lei pentru fiecare tablou, pentru cei care reprezinta o scoala de fotografie romaneasca, respectiv de 100 de lei pentru independenti. Conditia obligatorie este ca fotografiile sa fie realizate în perioada noiembrie 2017 pana la finalizarea înscrierilor, 21 mai 2018. În caz contrar costul de participare este de 150 de lei pentru fiecare tablou. Toate costurile sunt subventionate de catre organizator, ele avand doar scopul unei responsabilizari a participantilor. Imaginile vor fi printate într-un format de 70cm x 50cm, printate de catre firma AME design. Un astfel de tablou poate fi vizualizat pe magazinul online de printuri foto si tablouri personalizate printate în tehnologia fotografica traditionala de realizare a fotografiilor (expunere materiale fotosensibile + developare) si înramate în rame subtiri de aluminiu, un sistem extrem de apreciat de catre fotografi. Descrierea tablourilor, inclusiv cu imagini de detaliu, este facuta pe pagina evenimentului. La sfarsitul expozitiei, tablourile vor fi donate autorilor fotografiilor printate. Daca numarul de imagini înscrise depaseste capacitatea spatiului de a le expune (cca 150-160 de tablouri), se vor face de catre organizator si gazda selectii pentru ramanerea celor mai bune imagini în expozitie. Fotografii ale caror imagini nu vor fi selectate pentru expozitie pot renunta la înscriere (cu returnarea eventualei sume achitate) sau pot beneficia în continuare de costul de productie subventionat si primind în final tablourile produse. Aceasta selectie se va putea afla doar dupa finalizarea perioadei de înscriere si va fi adusa la cunostinta participantilor de catre organizator.


Calendarul evenimentului:
23 aprilie: finalizarea înscrierii scolilor de fotografie;
21 mai: finalizarea înscrierii tuturor fotografilor;
8 iunie: vernisajul expozitiei de fotografie în Foaierul Media - aripa Intercontinental a Teatrului National ”I.L.Caragiale” din Bucuresti.


Inscrierea scolilor si fotografilor în acest eveniment se va face prin completarea online a unui formular de înscriere a scolilor de fotografie sau a formularului de înscriere a fotografilor. Fotografii care doresc sa reprezinta o scoala de fotografie nu vor putea sa se înscrie decat dupa ce scoala respectiva a fost deja înscrisa. Daca scoala nu doreste sa se înscrie, cursantul nu poate sa participe decat ca fotograf independent.


Regulamentul acestei editii îl puteti gasi pe pagina oficiala a evenimentului.


Pentru alte detalii, va stau la dispozitie pe email office@salonulfotografuluiroman.ro sau la telefon 0722.403.777.


Marcel Eremia
Administrator Arta si Imagine
Organizator "Salonul Fotografului Roman"


http://www.salonulfotografuluiroman.ro

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 15 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate