Shortcut PhotoPrint
Majoritatea programelor proiectate pentru imprimarea fotografiilor digitale necesita defilarea printr-o cascada de meniuri si optiuni. Shortcut PhotoPrint reduce la minim toate acestea, pastrind insa calitatea la un nivel maxim, gratie incorporarii unor subrutine sofisticate, care ajusteaza automat imprimanta in asa fel incat sa produca cele mai bune imprimari.
Shortcut PhotoPrint este un program destinat mai ales amatorilor, este foarte simplu de folosit iar in bara de instrumente sunt dispuse butoane intuitive pentru toate functiile necesare imprimarii, chiar si de catre un utilizator ocazional.
Instalarea programului
Instalarea porneste automat, odata cu insertia CD-ului in unitatea CD-ROM, daca este activata functia „autoplay”. In caz contrar, rulati programul „Setup” de pe CD-ul de instalare. Programul este gata de rulare imediat, fara sa fie nevoie de repornirea calculatorului.
Utilizare – pas cu pas
In bara de meniuri sunt disponibile toate functiunile programului, in timp ce pe bara de unelte gasiti pe cele mai utile dintre ele. In bara de stare, din partea inferioara a programului, obtineti informatii despre imaginile deschise si despre timpul necesar prelucrarii.
Primul pas – creati un album
Un album este o colectie de imagini pe care doriti sa o imprimati. Pentru a crea un album, apasati butonul „New Album” din bara de unelte sau din meniul Album. Numele albumului este implicit „My photo album” dar poate fi modificat dintr-o fereastra de dialog.

Pasul al doilea – adaugati fotografiile
Odata creat albumul, puteti adauga fotografiile care doriti sa apara in acest album, prin apasarea butonului Add Photos (sau din meniul Album -> Add Photos).

Pasul al treilea – aranjati dispunerea pe hartie
In coloana stanga a ferestrei principale exista trei casete de unde alegeti:
- tipul de hartie pe care-l veti utiliza pentru imprimare
- formatul de hartie
- numarul de fotografii care vor fi imprimate pe o coala de hartie (una, doua sau patru imagini) ca si modul in care vor aparea acestea (cu sau fara margine alba).

Dupa definirea acestor optiuni, programul reesantioneaza imaginile si le dispune in una sau mai multe pagini, in functie de numarul de fotografii selectate si de dimensiunile alese pentru imprimare.
Pasul al patrulea – imprimarea
Dupa ati stabilit numarul de fotografii si modul lor de aranjare in pagina, puteti trece la imprimare, prin apasarea butonului „My printer” din bara de instrumente, sau din meniul Album -> Print… sau Print Album…
Va fi deschisa o fereastra prin care puteti decide imprimarea directa sau puteti face ajustari fine in privinta imprimarii, in concordanta cu imprimanta implicita instalata in calculatorul dvs.

Inchiderea programului determina salvarea automata a albumului creat, impreuna cu imaginile adaugate si cu modul lor de dispunere in pagina. La urmatoarea utilizare a programului, in lista de albume veti regasi selectiile dvs. anterioare.
Programul este astfel conceput incat asigura o utilizare facila si fara probleme. Pentru eventuale nelamuriri puteti accesa site-ul producatorului:
www.trulyphotomagic.com.
si completa intr-un formular on-line configuratia sistemului dvs. si o descriere concisa a problemei aparute iar, in cel mai scurt timp, veti primi un e-mail cu solutia propusa de producator.
Acest articol este sponsorizat de:
www.trulyphotomagic.com
Calin-Stefan Ragalie
|